Rogier - Accountmanager

Bekijk de vacatures

Hij werkt sinds een jaar bij ons. In dat jaar leerde hij door trial and error hoe hij hier het beste zaken kan doen: “Je moet echt een zelfstarter zijn, want je moet veel zelf uitzoeken. Gelukkig zijn collega’s heel behulpzaam, als je de juiste vragen stelt, krijg je de juiste antwoorden.” Hij lacht: “En je moet veel domme dingen doen, daar leer je van!”

Rogier kwam bij ons terecht via onze recruiter. Hij was toe aan “meer ondernemerschap en uitdaging” en hij had al eens kennis gemaakt met PQR via zijn vorige werkgever, Detron. Rogier: “De recruiter zei dat ik veel ruimte kreeg en daardoor veel zelf kon doen. Daarnaast heerste er geen 9-tot-5-mentaliteit - die in mijn ogen niet past bij een sales-functie - en was er geen aanwezigheidsplicht of sprake van micromanagement. Zodoende ben ik in gesprek gegaan en was het binnen een paar dagen bekeken. Het sprak me vooral aan dat ik van tevoren met mensen uit verschillende lagen van de organisatie kon spreken en dat ik een goed beeld kreeg van hoe mijn dag eruit zou gaan zien.”

Image
Image

De klant vertrouwt op ons

Rogier is het eerste aanspreekpunt van de klanten en vendoren uit zijn Commercie vertical waarin de focus vooral op media, ICT en finance ligt. Wat hem erg aanspreekt is het feit dat klanten als E.M. de Jong, Nadasco en Citrix met korte(re) trajecten werken: “Deze klanten willen graag snel en duidelijk antwoord hebben. Geen aanbestedingen en lange trajecten, de klant vertrouwt gewoon op ons.” En net zoals wij gaat Rogier graag een stapje verder: “Ik doe ook graag dingen die niet direct iets met met sales te maken hebben, zoals met het team van de klant uit eten gaan of een spelletjesavond organiseren. Zo was ik laatst bij een klant in Barcelona en toen hebben we echt niet alleen op kantoor gezeten. Ik vind dat dat dat echt toegevoegde waarde heeft.” Verder bestaat zijn functie volgens Rogier vooral uit regelen: “U vraagt, wij draaien,” lacht hij.


Hoewel hij veel energie krijgt van die extra service, haalt hij de meeste voldoening uit het maken en aanbieden van nieuwe dingen in plaats van met standaardoplossingen te komen. Dit maakt hem, vindt hij zelf (en vooruit, wij ook) succesvol in zijn werk: “Ik ben zelf ook technisch en vind onze producten en diensten zelf ook tof. Daarnaast praat ik makkelijk met iedereen in de verschillende lagen van de organisatie - zowel bij de klant als op kantoor - en ben ik van nature vrij relaxed en kan ik goed relativeren.” Rogier is dan ook niet bang om fouten te maken: “Er zit natuurlijk wel een max aan [het aantal fouten dat je mag maken], maar ik heb niet het idee dat mijn kop eraf gaat als ik een fout maak.”

Wat de bedrijfscultuur betreft kan Rogier kort zijn: “Iedereen is ondernemend en bevlogen.” Net zoals zijn team, dat hij omschrijft
als “een waanzinnig gemêleerd setje met droge, zwarte humor. Iedereen is anders en iedereen werkt met plezier”.

Hij geeft wel aan dat je daar zelf een groot aandeel in hebt: “Als je er nooit bent, ga je het niet meemaken.
Dan mis je alle grapjes.” Maar gelukkig is Rogier er wel en daar is hij blij mee. En wij ook!

Wat werken bij PQR leuk maakt

Je collega's

Zij staan altijd voor je klaar om kennis met je te delen, samen te sparren en je up-to-date te houden. We denken in slimme oplossingen, zien kansen en zijn trots op wat we mogelijk maken.

De PQR campus

Een lichte en creatieve omgeving in Utrecht Papendorp, met inspirerende werkplekken, zitjes om te overleggen, stilteplekken en een Super Mario vleugel.

Geld enzo...

Werken bij PQR is uitdagend en daar zetten we iets tegenover. Naast een uitstekend salaris krijg je goede opleidingsmogelijkheden en een CYOD-regeling voor telefoon en laptop.