Renzo - Managed Service Engineer

Bekijk de vacatures

Renzo is bijna drie jaar bij ons in dienst als Managed Service Engineer. Deze oud-kok liet zich na de sluiting van het restaurant waar hij werkte omscholen tot IT’er en kwam via een stage bij PQR (toen nog 2ML) terecht.

Net zoals al zijn directe collega’s is Renzo op de servicesdesk begonnen, maar hij werkte zich al snel op tot de tweede lijn waar hij nu verantwoordelijk is voor de afhandeling van vragen waar zijn eerstelijns collega’s niet uit komen.

Image
Image

Het is leuk om zelf op zoek te gaan naar oplossingen

De reden dat Renzo zich zo snel op kon werken is de intensieve begeleiding die wij elke nieuwe collega geven. Renzo geeft zelfs aan dat hij aan de begeleiding van zijn begeleider en collega’s meer heeft gehad dan aan zijn opleiding: “Het is dat je [op school] je papiertje kunt halen, maar binnen PQR heb ik écht veel kennis opgedaan. Ik heb van mijn collega’s geleerd wat de basisbegrippen en de procedures zijn en waarom dingen wel of niet werken.”

Dat Renzo erg op zijn plek is bij ons blijkt wel uit het feit hoe zijn ogen gaan twinkelen en zijn mondhoeken omkrullen wanneer hij vertelt over zijn baan en wat hem daarin drijft. Renzo: “Ik vind het te gek als ik wakker lig van een probleem, maar het uiteindelijk toch op kan lossen. Het is leuk om zelf op zoek te gaan naar oplossingen en daarmee de klant te helpen.”


Renzo weet dat er bij ons meer dan genoeg doorgroeimogelijkheden zijn, maar wil voorlopig graag bij het MKB-team blijven waar hij is gestart, omdat hij daar dicht op de klant zit: “Ik zit goed op mijn plek in dit team. Ik kan hier meer op de machines zelf testen, omdat het allemaal wat kleinschaliger is en de lijnen kort zijn.” zegt hij. “En doordat ik zo dicht op de klant zit en vaak op locatie werk, zie ik ook meteen wat voor positieve uitwerking mijn oplossingen hebben en ontvang ik waardering en erkenning, waardoor ik nog meer plezier krijg in mijn werk”.

Hij denkt dat hij goed PQR past, omdat onze kernwaarden overeenkomen. Net zoals PQR is Renzo nieuwsgierig, zelfstandig, initiatiefrijk en gaat hij altijd een stapje verder voor zijn klanten.

En de sfeer? “De grappen zijn soms hard, maar iedereen gaat heel goed met elkaar om en de onderlinge communicatie en rolverdeling is duidelijk. ”

Renzo vindt dat als je bij ons werkt, je veel leert, je fijne collega’s hebt en dat het bedrijf echt voor je zorgt,
ook als het privé even niet zo lekker gaat. “Voor mij is PQR een goede werkgever, ik ben tevreden.”

Wat werken bij PQR leuk maakt

Je collega's

Zij staan altijd voor je klaar om kennis met je te delen, samen te sparren en je up-to-date te houden. We denken in slimme oplossingen, zien kansen en zijn trots op wat we mogelijk maken.

De PQR campus

Een lichte en creatieve omgeving in Utrecht Papendorp, met inspirerende werkplekken, zitjes om te overleggen, stilteplekken en een Super Mario vleugel.

Geld enzo...

Werken bij PQR is uitdagend en daar zetten we iets tegenover. Naast een uitstekend salaris krijg je goede opleidingsmogelijkheden en een CYOD-regeling voor telefoon en laptop.