Joost - Accountmanager

Bekijk de vacatures

Joost is Accountmanager en houdt van zijn werk. Dat was niet altijd zo, vroeger wil hij zelfs liever helemaal niet werken, vertelt hij ons lachend. Gelukkig voor ons (en zichzelf) is Joost tot inkeer gekomen. Joost: “Ik zie echt de meerwaarde van IT. Het lost dingen op en dat sluit goed aan bij het feit dat ik het zelf ook leuk vind om problemen op te lossen. Daarbij is het een mooie branche waar veel in gebeurt, dat vind ik leuk.” 

Hij is in 2016 gestart en hij  moet lachen als blijkt dat dat "maar" 3 jaar geleden is: "het lijkt veel korter! ik heb sindsdien zoveel gedaan, ik ga als een raket!"

Image
Image

Waarom heb je voor PQR gekozen

Zoals veel van onze collega’s is Joost via-via bij ons terecht gekomen. Zijn kennis zei dat er bij PQR leuke mensen werkten, maar dat ze wel eigenwijs waren. Dat sprak Joost wel aan: “Dat vind ik dus leuk aan PQR, dat eigenwijze. Dat ze zich niet verbinden aan één merk en dat ze moeilijke discussies niet uit de weg gaan. Dat betekent dat je uiteindelijk iets moois bij de klant kunt neerzetten waar je zelf ook enthousiast van wordt.” 

Wat Joost nog meer aanspreekt bij ons? “Ik kan hier oprecht zijn [omdat ik zelf geloof in de oplossingen die wij bieden]. Daarnaast hangt hier een echte ondernemerssfeer en is het een platte organisatie, er zijn niet veel interne processen. Daardoor zijn er veel mogelijkheden. En het zijn leuke mensen,” zegt hij.

Als Accountmanager is Joost verantwoordelijk voor de relatie met onze klanten en vendoren. Dit betekent niet dat hij alleen maar op de weg zit en op de koffie gaat: “Ik ben het eerste aanspreekpunt voor de klanten en de vendoren. Daar moet je ook veel voor regelen. Ik werk samen met een team, maar ben van A tot Z verantwoordelijk.”


Waar zijn sales-bloed echter écht sneller van gaat stromen is wanneer hij een deal binnenhaalt waarvan hij eigenlijk 6 maanden geleden al wist dat dat ging gebeuren: “Het is een soort schaakspel en het is gaaf als je merkt dat je het spelletje goed speelt.” Dit betekent overigens niet dat er nooit iets fout gaat: “Het gaat nooit zoals je denkt. Zelfs als je alle kaders goed hebt bepaald, zoveel mogelijk risico’s hebt buitengesloten en je best doet om alles goed te doen, kan het nog steeds niet doorgaan. Daarom heeft een goede salesmedewerker bijna een neurose wat betreft het afdekken van alle opties. Heb ik ook,” geeft hij lachend toe. Gelukkig weet hij dat hij fouten mag en kan maken. Joost: “Ja hoor, dat kan. Ik baal er zelf het meeste van, er is niemand die erover gaat zeuren.”

Joost is zeer succesvol in zijn werk. Wat denkt hij dat je daarvoor nodig hebt? “Je moet ondernemend en zelfstandig zijn in deze functie,” zegt hij. “Verder is een stukje levenservaring ook wel handig. Je speelt hier in de Champions League.”

Als we hem vragen naar zijn leukste herinnering uit 6 jaar tijd moet hij even nadenken. “Er gebeurt zoveel,” zegt Joost. “Maar wat er voor mij wel echt uit sprong was het Kerstfeest van vorig jaar. De sfeer was goed, het was goed geregeld en er waren veel mensen, het was echt gezellig.”

En wat Joost het leukste vindt aan werken bij PQR? “Dat niks te gek is. Ondernemersgeest wordt enorm gestimuleerd en als je iets wil
is het antwoord bijna nooit nee,” besluit hij.

 

Wat werken bij PQR leuk maakt

Je collega's

Zij staan altijd voor je klaar om kennis met je te delen, samen te sparren en je up-to-date te houden. We denken in slimme oplossingen, zien kansen en zijn trots op wat we mogelijk maken.

De PQR campus

Een lichte en creatieve omgeving in Utrecht Papendorp, met inspirerende werkplekken, zitjes om te overleggen, stilteplekken en een Super Mario vleugel.

Geld enzo...

Werken bij PQR is uitdagend en daar zetten we iets tegenover. Naast een uitstekend salaris krijg je goede opleidingsmogelijkheden en een CYOD-regeling voor telefoon en laptop.