Jan-Paul  - Senior Consultant

Bekijk de vacatures

Jan-Paul werkt eigenlijk al zijn hele (werkende) leven in de IT en sinds 6 jaar bij ons. Hij liet zich inspireren door zijn oudere broer die al in de ICT werkzaam was en begon, na een studie in dezelfde richting, zo’n 13 jaar geleden aan zijn carrière in ons dynamische vakgebied. Jan-Paul: “Ik was altijd al handig met computers en gadgets en toen kwam de mobiele telefoon, waardoor het helemaal interessant werd. Ik had er wel feeling mee. Daarbij vind ik het tof om problemen op te lossen en daar klanten mee te helpen.”

Voordat Jan-Paul bij ons aan de slag ging, werkte hij in het MKB. Daar kon hij niet zo ver doorgroeien als hij graag zou willen. Het kwam dan ook heel goed uit dat onze recruiter hem benaderde: “Ik kende PQR al van mijn afstudeeronderzoek over VDI en PQR was toen erg aanwezig in die markt. Ik heb ook wel eens een webinar bijgewoond. Het was voor mij dan ook een hele eer dat ik gevraagd werd om bij PQR te komen praten. Daar hoefde ik niet heel lang over na te denken, of ik wilde werken voor zo’n mooi bedrijf.”

Image
Image

Welke stappen heeft Jan-Paul gezet binnen PQR

Na een paar gesprekken ging Jan-Paul voor ons aan de slag als Junior Consultant. Jan-Paul: Ik ben als Junior Consultant binnen gekomen, omdat ik wel wat ervaring had binnen het MKB, maar die was vooral heel breed. Ik had nog geen specialisme.”

Jan-Paul vindt dat zijn werk nu wel verschilt van zijn eerdere baan in het MKB: “Het is toch een heel ander soort werk dan dat je hier doet. Hier heb je te maken met systeembeheerders, IT-managers en vaak ook de directie. Dat heb je in het MKB ook wel, maar daar is het veel kleinschaliger en minder op strategisch niveau.”

Na ongeveer anderhalf jaar werd Jan-Paul Medior Consultant en mag hij sinds januari Senior Consultant noemen. In deze rol is hij verantwoordelijk voor complexe infrastructuurprojecten en neemt hij bij sommige projecten ook de rol van Lead Consultant (projectleider) in.

Inmiddels is Jan-Paul wel degelijk gespecialiseerd: “Toen ik hier binnenkwam had ik nog geen idee waar ik me in wilde specialiseren, al deed ik wel veel met werkplek consultancy. Daarom heb ik in de eerste maanden - omdat het rustig was - in één keer 11 certificeringen behaald. Zo kon ik mijn certificeringsniveau opkrikken en veel theoretische kennis opdoen voordat ik echt aan de slag ging.”

Naast het feit dat er zoveel mogelijkheden zijn om je te ontwikkelen vindt Jan-Paul de vrijheid die hij bij ons krijgt en het feit
dat wij uitgaan van ieders eigen verantwoordelijkheid “zeer ontspannen”. Ook heeft hij bij ons zijn woon-werkbalans weten te herstellen:
“Daar moest ik erg aan wennen. Ik voelde me soms schuldig dat ik ‘maar’ 40 uur werkte,” lacht hij.

Als we hem vragen naar hoe hij plezier uit zijn werk haalt, kan Jan-Paul kort en krachtig antwoorden:
“Ik word blij van tevreden klanten, mooie technische oplossingen bedenken en geen half werk leveren.” En daar worden wij weer blij van!

Ondanks dat we je als je begint wel een beetje in het diepe gooien, sta je er nooit alleen voor.
Jan-Paul ervaart onze bedrijfscultuur dan ook als “professioneel, vriendelijk en gezellig.” Ook de events die wij organiseren
vindt Jan-Paul leuk: “Ik vond dat weekend in Valencia ter ere van ons 25-jarig bestaan heel gaaf.” En omdat onze sfeer zo
professioneel en vriendelijk is, weet Jan-Paul zich altijd gesteund en is hij niet bang om fouten te maken.
“Ik maak er genoeg,” lacht hij. “Maar er kan altijd over gesproken worden.”
   

Wat werken bij PQR leuk maakt

Je collega's

Zij staan altijd voor je klaar om kennis met je te delen, samen te sparren en je up-to-date te houden. We denken in slimme oplossingen, zien kansen en zijn trots op wat we mogelijk maken.

De PQR campus

Een lichte en creatieve omgeving in Utrecht Papendorp, met inspirerende werkplekken, zitjes om te overleggen, stilteplekken en een Super Mario vleugel.

Geld enzo...

Werken bij PQR is uitdagend en daar zetten we iets tegenover. Naast een uitstekend salaris krijg je goede opleidingsmogelijkheden en een CYOD-regeling voor telefoon en laptop.